Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nya skolan i Ransta är för liten

Hur tänker Sala kommun?

Planer finns det. Planer som skall få Ransta att växa. Nya bostäder skall byggas. Bilvägar skall förbättras. Cykelväg skall byggas in till stan via Kumla kyrkby. Även en efterlängtad skola och idrottshall har byggts upp för våra barn runtom och i Ransta.

I Ransta bor det en del äldre människor som i dag är och som närmar sig ett stadie där man säljer sin villa. En villa där man hoppas att en barnfamilj skall flytta in. Lägg då till att nya bostäder skall byggas i Ransta enligt planer där villatomter finns planerat.

Vad är då problemet? Jo, skolan är redan full. Det är kö till att få plats för barnen i den nybyggda skolan. Detta togs upp på ett föräldramöte i skolan. Förklaringen var enkel, man ville inte bygga en för stor skola. Man kikade på det men valde bort det, då man ansåg att denna storlek på nybyggda skolan räckte.

Så till Sala kommun vill jag och många andra fråga: vilka kommer flytta till eller bygga i Ransta? Ni vill ha dit barnfamiljer, vilket de flesta ser positivt på, men ingen vill flytta med sina barn till en ort där man inte kan ha sina barn i skola. Folk vill inte flytta till en bostad för att sedan köra en eller två mil för att lämna barnen på en skola på annan geografisk plats.

Tryggheten är närheten till skola i dessa lägen. Vad är planerna? Bygga ut en nybyggd skola? Eller hoppas att Ransta växer och att föräldrar låter sina barn köras till förskola/skola? Det låter sådär när kommunen sägs vilja satsa på miljön.

Var man optimistisk i frågan att barnen skulle få plats eller var det en kostnadsfråga? Valde man att snåla trots planerna på ett större Ransta?

Lek med tanken att 20 bostäder byggs och att tio barnfamiljer flyttar in i befintliga bostäder. Bara där kan det vara runt 50 nya barn.

Jag och många andra hoppas få svar på hur man tänker med skolan i Ransta när man vill få Ransta att växa.

En av många undrande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel