Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Oförskämt att blanda ihop Coronalöfte med Gröna gången

 
Träden vid Gröna gången
Visa alla artiklar

Replik till insändaren ”Så mycket är ett löfte från S värt” (SA 25/3):

Att som insändarskribenten blanda ihop avverkningen av Gröna gången med S och C gemensamma uttalande om den pandemiska Coronakrisen vi befinner oss i är smått oförskämt.

Med det sättet att argumentera skulle man lika gärna kunna vända det till att Centerpartiet i stället utnyttjar den rådande krisen för att snabbt driva igenom sin egen politiska vilja trots stort motstånd och det är lika dumt som att påstå att S bryter löften.

Att Salas partier nu arbetar tillsammans för att lösa de problem som kommer med pandemin ska vi vara tacksamma för, men det är inte samma sak som att oppositionen ska lägga sig platt för all annan politik som samtidigt måste föras och ge vårt minoritetsstyre fritt fram. Tänk om beslutet om den föreslagna höjningen av hemtjänsten varit nu i stället och ingen skulle få protestera, då hade vi kunnat få den höjning som styret önskade.

Vad skribenten missar att nämna i sin insändare är alla de medborgare i Sala som också är emot skövlingen av Gröna gången. Det är något som varken Socialdemokraterna, Salas Bästa, Vänsterpartiet eller Miljöpartiet gjort. De har lyssnat på protesterna och efterfrågar bara möjligheten till andra lösningar i stället för den brutala och hastiga avverkningen som nu pågår.

Vi är många som försöker förstå varför det är så bråttom att ta bort alla träden redan i dag och varför just denna metod ska vara den enda rätta. Vad som är rätt eller fel har vi Salabor svårt att avgöra då vi inte fått samma insyn i utredningar från experter och myndigheter som skribenten nämner.

Bättre och tydligare information till allmänheten om de alternativ och konsekvenser som diskuterats hade möjligen ökat förståelsen för vad som nu sker med vackra Gröna gången.

Annika Palmqvist

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel