Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Otacksamt att vara snöröjare

Svar till Hr Snö i SA 9/3.

Att vara snöröjare och jobba som "utkallare" måste vara det mest otacksamma jobb som finns. Är det inte för mycket snö så är det alldeles för lite. Sandar för lite eller för mycket. Kör för tidigt eller för sent.

Det kom inga större mängder snö, men fullt tillräckligt för att bli slask som måste undan för att det blev flera minusgrader samma natt och förmiddagen dagen efter. Minusgrader medför att det blir knöligt, spårigt och isigt med stor risk för halkolyckor och svårt att ta sig fram med rullator, barnvagn och cykel.

Liten mängd blötsnö är lika viktigt att ploga undan om det blir minusgrader tätt inpå som det blev i det här fallet, så ditt påstående är direkt felaktigt. Halkolyckorna kostar samhället mer än vad snöröjningen kostar sammanlagt. Beträffande kommunens kompetens att bedöma om det ska köras eller inte köras, det är det inget fel på. De vet mycket väl när det är dags att rycka ut.

Alltid lika trist när folk uttalar sig om saker som de inte begriper sig på.

Hälsningar från en röjare i Salas närområde med 40 års erfarenhet

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel