Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Pågående häxjakt på upphandlingsenheten

Hör och häpna!

Det är upphandlingsenhetens fel att våra företagare går i konkurs. Det är upphandlingsenheten som inte säkerställer att våra företagare kan passera vårt rättssystem och våra lagar fritt och i det dolda.

Aj!

För att berika våra företagare men också andra okunniga medborgare med lite saklig fakta så skriver jag en liten rad om de senaste händelserna:

För bara ett par år sedan avtalade chefer och företagare fram muntliga avtal för köp av tjänst/produkt med mera utan ett starkt stöd från LOU (Lagen om offentlig upphandling, reds. anm.). Det går inte längre, acceptera det. Det är olagligt för den kommunala enheten att bryta mot LOU, de riskerar viten på x antal miljoner i vissa fall, om lagen inte efterlevs.

Upphandlingsenheten har hamnat i skottgluggen på grund av att våra politiker oavsett inriktning inte är tydliga och står upp för enheten. De står inte upp för att lagen ska följas, och att kommunen i flera fall är tvungna att välja en annan leverantör än stadens sedvanliga leverantör. Dessa människor kastar ved på elden vilket leder till ytterligare förvirring och ilska bland invånarna, företagarna och de kommunanställda.

Det är företagarnas fel att de går i konkurs. Tjänsten/produkten efterfrågas inte på samma sätt som den gjorde förut, under andra förutsättningar. Byt inriktning, anpassa dig, eller gå i konkurs. Svårare än så är det inte.

Att stå upp för lagen, och allt vad det nu innebär, och ett rent utfört arbete som enheten i fråga gör kan innebära att de förlorar en, två eller kanske fler röster inför kommande val. Den risken vill våra kära politiker inte ta. De vill inte hamna i blåsväder hos företagarna, för det är trots allt antalet röster som räknas, inte något annat.

Politiskt fulspel – alla dagar.

RMCF

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel