Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Politiker i Sala måste ta ansvar

Sala är en fantastisk stad att bo i. Underbara människor, en vacker stadspark och än så länge ett rikt kulturliv. Att leda en kommun, som politiker eller som tjänsteman, är ett stort och viktigt åtagande. Det kräver hög kompetens, ansvarstagande och lyssnande, samt en stor portion ödmjukhet inför sitt uppdrag. Hur ser det ut med det i Sala?

De senaste åren har miljontals skattekronor försvunnit ned i enskilda avgående chefers fickor.

En upphandling med uppenbart bristande analys av saneringskostnader vid fastighetsbygge tvingar nu oss skattebetalare att finansiera ett antal miljoner kronor till ett enskilt företag. För en kort tid sedan dömdes kommunen till ett vite på mer än en miljon kronor för brott mot lagen om offentlig upphandling.

I en nyhetsutsändning "försvarade" kommunstyrelsens ordförande den olagliga upphandlingen med inställningen att de visste att ramavtalet löpt ut, men trodde att det skulle gå bra ändå. Som respons på det stora budgetunderskottet som hotar Sala svarar ansvariga politiker att de har kontroll på ekonomin.

Förbättringar måste ske. Jag förväntar mig att ansvariga politiker tar ansvar genom att de:

1) Tar fram en strategisk plan med definierade upphandlings- och rekryteringsrutiner.

2) Tar fram en välgrundad konsekvensanalys som synliggör hur budgetunderskottet kommer att drabba Salaborna, inklusive förslag på hur skadeverkningarna kan minimeras.

3) Synliggör hur kommunen ska återställa nivån som den såg ut före de neddragningar som redan drabbat Salaborna, exempelvis neddragningar på Kulturskolan.

Anette Andersson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel