Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Politikernas olika åsikter om Åkraskolan är bara ett spel för galleriet

Varför kan inte våra politiker bara vara ärliga och säga som det är?

Tyvärr Salabor, det finns egentligen inget val. Vi är inträngda i ett hörn. Nya Åkraskolan måste bara byggas nu, på samma plats som den gamla. Vi har kört kommunens ekonomi i botten och hjälpen från regeringen ser ut att dröja.

Vi har ignorerat Åkraskolans dåliga skick för länge och precis som med simhallen fanns det till slut inget annat alternativ än att panikstänga för att inte riskera elever och lärares hälsa. En skola full med elever går inte att bara skjuta på framtiden som en simhall.

Skollagen tvingade oss till lösningen att hyra en gigantisk modulskola som slukar alldeles för mycket pengar och därför måste vi snarast bygga en ny skola för att förhoppningsvis minska våra kostnader. Snabbast, enklast och minst kostsamt är att riva och bygga nytt på samma plats. Helst ska den nya skolan också vara större så att vi kan avvakta ännu längre med att bygga fler nödvändiga skolor på andra områden.

Elevernas och Åkraskolans nuvarande problem ska vi förhoppningsvis lyckas lösa under tiden den nya skolan byggs eller så stoppar vi huvudet i sanden och hoppas att problemen försvinner, som vi redan provat så många gånger.

Just nu vill vi helst ha lugn och ro för att lappa och laga i den oreda vi skapat. Framtidsvisioner tar vi en annan, bättre dag!

Lycka till, säger jag.

Annika Palmqvist

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel