Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Rimligt att kommunen tog ansvar för badbryggorna

I en uppföljande artikel om Laksjöbadet framstår det som att arbetsgruppen som numera ansvarar för skötseln av badet, har legat i tvist med Heby Kommun. Detta stämmer inte. Vi har bra relation med kommunen och den samarbetsmodell som flera andra bad har med kommunen är absolut inga problem. En eloge till kommunen att det gått relativt snabbt att få igång samarbetet, även om det ibland känts som lite väl byråkratiskt. Men så är det i många kommuner.

När vi tog över själva driften i somras var de gamla bryggorna i stort sett under vatten och livsfarliga att gå på. Utan bidrag från någon myndighet, förutom ett driftsbidrag från Heby kommun, har entusiastiska ortsbor förvandlat badplatsen från att stängas till att bli en attraktiv samlingsplats. För oss kändes det orimligt att lägga ut ytterligare 15 000 kronor för att transportera bort de gamla bryggorna, när kommunen genom vår insats fått behålla en fin badplats på kommunens ”badkarta”. Dessutom en numera vacker badplats som även besökts av många Uppsalabor när flera badplatser var stängda på grund av vattenkvaliteten.

Vi har en bra dialog med kommunen kring framtida satsningar för att skapa en ännu mer attraktiv samlingsplats för både boende i kommunen och turister. Så någon tvist har det inte varit frågan om. Däremot kändes den ekonomiska bördan alltför tuff om vi skulle följa de riktlinjer för hanteringen av miljöfarligt avfall som vi fick från bland annat Vafab. Därför tyckte vi det var rimligt att kommunen tog ansvar för deras egna gamla bryggor, när deras officiella badplats fått ett enormt ansiktslyft med nya bryggor. Värdet av detta uppgår till hundratusentals kronor.

Tack för hjälpen Heby kommun att lösa detta med de gamla bryggorna och vi ser fram emot att utveckla badet till gagn för hela kommunen!

Hans-Göran Björk, Harbo

Sammankallande i arbetsgruppen för Laksjöbadet

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel