Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Så kan Salas butiker överleva

Med tanke på att det de senaste månaderna har skett ett antal tråkiga konkurser för de anrika butikerna Guns Väskor och Linneskåpet så har det skapats en oro och debatt över butiksklimatet i centrala Sala. Det går alltid att utveckla sin affärsmodell till att fungera i nya tider och under nya förutsättningar. Handel är mitt inne i en brytningstid med stora krav på att bemöta kundernas nya behov, men det behöver inte leda till butiksdöd.

Det är av stor vikt att hänga med i tiderna av förändring och det enda vi vet är att det går fortare och fortare i samhället och köpbeteenden ändras i allt snabbare takt. Enligt min åsikt går det att skapa möjligheter att överleva som handlare om man är beredd att göra jobbet, och då handlar det inte om att plötsligt digitalisera verksamheten och erbjuda e-handel. Det är av betydligt större vikt att skapa ett värdeerbjudande som attraherar kunderna att handla i den fysiska butiken. Varför ska jag handla en produkt i en butik som jag likaväl kan klicka hem framför datorn? Det är frågan som butiksägare hela tiden behöver ställa sig och se till att bemöta.

Här nedan följer fyra tips hur du som butiksägare kan möta utmaningarna i en tid där handeln förändras.

Skapa möjligheter till att möta kundens behov i stället för att, enligt gammal affärsmodell, bara öppna dörren och vänta på att kunden ska efterfråga produkten. Våga även analysera dina öppettider och se till att ha öppet de dagar och de tider som passar din målgrupp i stället för att köra på gamla invanda öppettider.

Var expert på dina produkter och ditt branschområde. Se till att du kan leda och guida dina kunder till att ta rätt köpbeslut när det väl är dags för ett inköp.

Alla älskar upplevelser 2020 och det är ett trumfkort butiker har, att skapa ett bra event eller specialvisningar av produkter eller branschtips. Skapa samarbeten med andra butiker och bjud på kundupplevelser när det gäller att få veta mer om branscher eller produkter.

Utveckling betyder att ständigt vara i rörelse, så se till att vara i rörelse. Våga titta och lyssna på andra som har lyckats, inspireras och ta efter bra koncept.

Lycka till – och se till att ta vara på möjligheterna!

Benny Törnqvist

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel