Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Så mycket är ett löfte från S värt

 
Träden vid Gröna gången
Visa alla artiklar

Salas kommunalråd Anders Wigelsbo (C) och Ulrika Spårebo (S) gjorde i förra veckan ett gemensamt uttalande om att i Coronakrisens spår och verkningar lägga politiska stridigheter och käbbel åt sidan.

Det tog fyra dagar tills fru Spårebo verkligen bevisar att billiga populistiska vinster ihop med en salig blandning av andra partier är viktigare än att hålla givna löften. 

Gröna Gången hållfasthet har stötts och blötts i mer än 30 år. Har alla glömt att det bara för några år sedan var mycket nära ett stort dammbrott då ett träd rasade och vattnet började rinna över? Hade det upptäckts bara lite senare hade nog Dalhem fått det väldigt blött om fötterna.

Att nu i elfte timmen komma och säga att man inte fått information om vad som skulle hända med träden tyder nog allra mest på att företrädarna för de nu agerande partierna inte läst handlingarna speciellt noga.

Det finns flera utredningar från tunga och kunniga experter och myndigheter som kommit fram till att de stora träden efter Gröna Gången måste tas ner. Vi ska nog bara vara glada att det inte kom en halvmeter blötsnö i år när det inte funnits någon tjäle. Vad hade ni sagt då om tio träd rasat ner i vattnet så vattnet forsat ut?

Det som är mest synd är väl att det inte röjdes för flera år sedan, för det tar inte alls lång tid innan det som står kvar kommer att grönska fullt ut igen.

Dessutom måste man faktiskt lära sig att träd inte är något evigt. De sätts, växer upp och efter runt 70-100 år börjar de ruttna och dör.

Många av träden längs Gröna Gången var dessutom inte ens vackra.

Allvarligt talat det har informerats och diskuterats kring träden och dammvallen i hur många omgångar som helst, så att komma och säga man inte förstod vad som skulle ske är en dimridå eller dåligt påläst.

Att sedan nu i det ekonomiska läget för kommunen offra stora pengar på extramöten för detta känns bara som ett slöseri. Det kommer nog att behöva beslutas om mycket allvarligare saker framöver.

Statsministern manade i sitt tal till nationen att vi ska lägga politiskt käbbel åt sidan och visa oss solidariska  med de som drabbas i en mycket osäker framtid. Hoppas att det budskapet gick fram. Det man försöker nå här i Sala är bara billiga populistiska poäng. 

Men nu vet vi vad ett löfte från S i Sala är värt. Det håller i fyra dagar.

Eric Thorsell

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel