Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Säg den hallonlycka som varar?

Väster intill Jakobsbergsområdet finns en cykel/promenadväg. Utefter promenadvägen löper ett mindre vattendrag som kommer från silvergruvan och fortsätter ner till dammarna. Under tidigare år hade alla som promenerade utefter ån rik tillgång av vildhallon. Tillgången av bären uppskattades av alla åldrar. Det var en tillgång för de flesta att mumsa i sig några bär efter vägen till skolan eller affären.

För två år sedan beordrade någon inom parkförvaltningen att slyn skulle röjas efter ån. Personen som fick jobbet var mycket noggrann och all växtlighet skövlades snabbt bort under någon dag. Att särskilja sly från prunkande hallonbuskar fanns inte på kartan eller undantaget i förmannens order. Snyggt jobbat !

Att vi alla hallonälskare fick en chock kan ni nog lista ut. Borta var möjligheten, att lära barnen hur hallon kommer till och kan ätas plockat direkt från busken.

Jag tog kontakt med parkförvaltningen i hopp om att hallonen kanske skulle repa sig och komma igen nästa år och bad parkförvaltningen att inte röja på samma brutala sätt som tidigare. Ett vagt löfte lämnades men året därefter upprepades samma sak.

Idag finns inte ett enda hallonskott och framtiden ser dyster ut. Dessa gratisbär till glädje för de gamla på Jakobsbergsgården och för alla unga, är tydligen borta för evigt. Tack parkförvaltningen för er skicklighet att urskillningslöst förinta en del av vår glädje!

Make my day

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel