Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sala kommun är en svårbegriplig arbetsgivare

Sala kommun.

För mig är det en trevlig kommun. Med lagom utbud. Men som arbetsgivare, nja.

Jag försöker förstå min arbetsgivare. Men lyckas inte riktigt.

Man väljer att skämta om att erbjuda vårdpersonal extra ersättning. Som visar sig vara ett lite väl magstarkt aprilskämt.

All personal får ett presentkort värt 200 kronor så vi kan stötta den lokala handeln. Men samtidigt meddelar kommunchefen att nu kan ni glömma er julklapp. Fin gest jovisst, men en liten bismak.

Omorganisation på gång. Ett nytt kontor skapas bestående av ett sammelsurium av enheter. Personal och fackliga är tveksamma. Men ledningen tror på det. Fast det blev inte så bra, så ledningen backar och gör om. Samtidigt passar ledningen på att organisera bort två chefstjänster, fast de skapar nya på andra håll, så summa summarum i princip lika många chefer kvar i Sala kommun. Några får gå, andra kommer in.

Sen har vi ju dammarna. Detta fantastiska mästerverk. Är dålig på historien men det jag kan fascinerar. Oavsett så är det vackert att gå längs dammarna, och än vackrare nu att gå längs gröna gången när det är luftigt och grönt. Men vad som än mer fascinerar är att Sala kommuns politiker väljer att lyssna på några enskilda tyckare i stället för att lyssna på expertis.

Ja, ibland undrar jag varför jag jobbar i Sala kommun, det är en berättigad fråga. Men jag trivs med det jag gör. Jag vill till och med påstå att jag är rätt bra på det. Jag vill vara stolt över det arbete jag gör, och det är jag, men tyvärr är jag inte stolt över att jobba i Sala kommun just nu.

Kommunanställd

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel