Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sala kommun borde tänka på oss också

Sala kommun är full av många attraktioner, när det gäller turism både för människor som kommer från någon annanstans och för invånarna. Men en fråga uppstår så snart vi vänder oss till aktiviteter eller infrastrukturer som kan hjälpa funktionshindrade i deras dagliga liv, i deras välbefinnande: har de kommunala myndigheterna verkligen tänkt på det?

Under denna period skapad av coronaviruspandemin, krävs att personer i kategorin ovan är uppmärksamma, vilket innebär en radikal livsstilsförändring. Vi kan ta till exempel bristen på en pool som rymmer alla oavsett fysiskt skick. ”Att simma och slappna av i vattnet har alltid varit min favoritsysselsättning. Men det var före min olycka som resulterade i att jag blev inaktiverad och dömd att flytta runt med rullstol. Nu känner jag mig övergiven och oönskad ”, förklarar Chamilla Gunnarsson som var, när hennes fysiska tillstånd tillät det, simlärare på Måns Ols i Sala.

Med tårar som strömmar över ansiktet och tomhet i ögonen fortsätter hon: ”Jag betalar i slutet av varje månad och i tid, skatten jag är skyldig staden. Och nu börjar jag undra om jag inte ska investera dessa pengar i en annan kommun som är villig att visa människor som jag bara en liten hänsyn. Jag är född och uppvuxen i Sala, det gör mig ledsen att komma till en sådan tanke."

Chamilla Gunnarsson tvingas resa till närliggande städer för att tillfredsställa denna önskan att simma. Men hon måste fortfarande få en speciell läkares remiss på grund av fysiska krav. Eller boka tid och plats, med alla procedurer involverade bland annat stressen och ibland besvikelse. Hon undrar om det är bara hon som tycker så eller om det finns några möjligheter som hon vet ingenting om.

”De kommunala myndigheterna är inte utan att ignorera denna situation. Det är mer än dags att agera”, uppmanar Chamilla Gunnarsson med blicken förlorad i tomrummet.

För Chamilla Gunnarsson, Nadège Ininahazwe, personlig assistent

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel