Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sala Sparbank klimatkompenserar – men ordnar flygresor för kunder

Sala Sparbank: "Har ännu inte hittat ett alternativ"

Om man läser på så vill Sala Sparbank framstå som ett miljövänligt företag. De släcker vid Earth hour, gör mycket i det vardagliga, såsom sopsortering, hållbarhetsanalyser på företagskrediter och så vidare.

Men! Hur kan Sala Sparbank sedan tycka att det är miljövänligt att ordna kundresor utomlands, dit resorna görs med flygplan och alla utsläpp det innebär? Glöm alla ursäkter med att man klimatkompenserar, om det ens görs.

Hur mycket banken än kompenserar så är utsläppen gjorda! Sala Sparbank – en miljövänlig bank?

Miljövännen

SVAR DIREKT

För och främst vill vi rikta ett stor tack till dig som engagerar dig i vår tids kanske största utmaning. Som bank har vi en relativt liten direkt miljö-/klimatpåverkan då vår verksamhet förbrukar lite resurser relativt vår omfattning.

Den stora nytta vi kan bidra till är att påverka och hjälpa kunder, leverantörer och andra intressenter genom att agera föredömligt och underlätta för dem att minska sin miljö- och klimatpåverkan. Kan vi bidra till att våra cirka 35 000 kunder får förutsättningar att minska sitt avtryck med några få procent, gör vi tillsammans skillnad. Vi har ett stort och äkta engagemang för miljöfrågor vilket bland annat visar sig i att vi, som nordens första bank, har varit miljöcertifierade sedan 2002.

Men, du har rätt i det du skriver. Våra kundresor som vi genomför vartannat år, bidrar till ökade utsläpp, oavsett vilka andra åtgärder vi vidtar. Vi är medvetna om detta faktum, men har ännu inte hittat ett alternativ som bidrar till samma kundnytta. Inför planering av kommande kundresor, kommer vi att lägga ytterligare engagemang i att hitta alternativ som innebär mindre miljöpåverkan. Än en gång, tack för ditt engagemang!

Anders Hedberg och Annika Nelson Berg

Sala Sparbank

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel