Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Salabor – varför gör ni på detta viset?

Många med mig är riktigt oroliga. Salaborna håller inte avstånd, trots pandemin!

Vi ser det på restaurangerna, på caféerna, på matbutikerna, på bensinstationerna och inte minst på badplatser. Och bilder på sociala medier förskräcker. Många yngre umgås som om inte pandemin finns. De tycks se sig själva som odödliga. Även en hel del äldre tycks ha tröttnat på att hålla avstånd och följa restriktionerna. Det finns 70-plussare som agerar lika aningslöst/ansvarslöst som de yngre.

Att leva som vanligt för att man inte ingår i en riskgrupp är oförsvarligt och osolidariskt, vi behöver alla hjälpas åt att skydda varandra. Situationen i Sala förskräcker – flest smittade och döda i covid-19 per 1000 invånare.

Jag har hittills inte sett någon riktad information från kommunen om covid-19 annat den som finns på kommunens hemsida. Med lite fantasi kan man intensifiera åtgärderna, till exempel genom att anställa folk som kan påminna om avstånd på särskilt utsatta platser, bättre skyltning med mera.

Så skärp er Salabor och Sala kommun, pandemin är långt ifrån över. Och den kommer nog leva länge om än i mindre omfattning. Håll ut, håll i och håll avstånd. Hur svårt kan det vara?

Sapere aude

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel