Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Salabostäder – för oss boende i Sala?

Bostadsbristen för hyresrätter i Sala beror mycket på Salabostäders stelbenta byråkrati och egentillverkade regler. Man erbjuder lägenheter precis när det är för sent att säga upp sin egen lägenhet vid byte. Det kan vara så fånigt som dagen efter den 1:a i månaden, då kan man inte vara tillmötesgående, ”utan datum är datum!” Det innebär att man åker på dubbla hyror i två månader, i praktiken två månader. Hur många har råd att betala det? Det är tufft nog att klara sig på sin pension.

Det medför att många som vill byta till mindre eller större lägenhet hellre sitter kvar i sin för stora eller för lilla lägenhet, för det är för dyrt att byta. Om man var lite mer hjälpsam mot sina hyresgäster skulle det bli lite mera ruljangs på hyresrätterna, eftersom det ofta blir en kedja när någon vill flytta.

Vet all personal vad som gäller? Om det ska vara regler, ska alla i personalen ge samma besked. I andra städers allmännytta gäller ingen uppsägning när man flyttar inom samma hyresvärd. Det vore något för Salabostäder! Det känns som att Salabostäder inte är allmännyttigt, utan bara är till för att försvåra för sina hyresgäster. Salabostäder ägs av oss kommuninvånare via Sala Kommun, vi borde kunna begära ett bättre tillmötesgående.

Hyresgäst

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel