Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sanningen om Sala svider rejält

Annons

Kommentar till Matilda Molanders ledare i SA 6 maj.

Äntligen någon som rent ut säger som det är, även om det svider rejält!

Så bra skrivet av Matilda Molander: ”Sala är en misskött kommun”.

Tyvärr verkar det stämma, vi har just nu en kommun i stor oreda med många tf chefer som inte kan arbeta långsiktigt då de troligen bara är tillfälliga.

Det stämmer även att det är vi Salabor som valt de som styr Sala på detta vis. Det blir dock svårare och svårare att försvara det valet, speciellt när även revisionen underkänner deras skötsel av våra skattepengar.

Innan valet var ekonomin inget problem enligt dem, efter valet insåg vi väljare att det inte stämde och deras besparingar blev en chock för många. Sen kom ändå en liten ljusning och strimma av hopp när de efterlängtade 26 välfärdsmiljonerna damp ner som ett brev på posten, 7,5 miljoner mer än förväntat.

Nu gick vårt kommunalråd ut i SA ( 24/4) och sa att skola och omsorg måste få prioriteras då de drabbats så hårt av nedskärningarna. Döm om min förvåning när jag läser kallelsen inför kommunstyrelsemötet den 8/5. Istället för att vilja riva upp något av alla de beslut som så hårt drabbar våra barn och äldre har de styrande prioriterat Sala Silvergruva.

Den 24 januari avslog de en begäran från gruvan om mer pengar med hänvisning till den dåliga ekonomin, nu efter att välfärdsmiljonerna kommit in är det DET beslutet som ska rivas upp och ändras.

Det blir tuffare och tuffare att försvara valet av kommunstyre när de gång på gång säger en sak och sen gör något helt annat!

Var är prioriteringarna på våra barn och äldre som var så brådskande?

Det räcker inte längre med att bara säga att skola och omsorg är viktigt, det måste synas i deras beslut också.

De styrande politikerna behöver väldigt snart börja visa att våra barn och äldre är lika viktiga för dem som de är för oss som bor här i kommunen, annars kommer vi med stor sannolikhet ha ett annat styre efter nästa val och just nu tycker i alla fall jag att 2022 känns väldigt avlägset.

Annika Palmqvist

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel