Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Satsa på en discgolfbana

Jag har under de senaste åren upptäckt sporten discgolf. För den som inte vet så är discgolf en sport där målet är att få i sin "frisbee" från start (utkast tee) till mål (en korg) på så få kast som möjligt. Som vanlig golf alltså - fast med en disc/frisbee i stället för klubba och boll.

Det är oerhört skoj, billigt och enkelt att komma igång med och passar alla åldrar. Allt du behöver är en formgivnen plastbit som du får hitta kreativa lösningar på för få ner i korgen på minsta antal kast. Det stärker både kropp och själ genom att ge folk en nypa luft och motion i naturen.

Lokalt näringsliv gynnas också av en discgolfbana då discgolfturismen ökar markant i Sverige. Sporten växer så det knakar i antalet utövare. Det finns över 500 banor runt om i landet och i vissa städer finns ett flertal banor att välja bland. Till exempel Uppsala har fem banor, fyra 9-håls och en 18-hålsbana. Tyvärr erbjuder varken Sala eller Heby sina medborgare någon discgolfbana, utan närmaste bana är utanför Enköping.

Jag tycker det är hög tid att någon av kommunerna tar sig an detta då kostnaden för att anlägga en bana är väldigt låg samtidigt som det finns en uppsjö fördelar med att ha en bana i sin kommun.

Freddy

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel