Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ska ett tredje världskrig behövas för att stoppa folkökningen?

Men hallå. Alla vet att jorden inte längre kan försörja oss alla. Ändå strävar varenda by, stad och land att bli större och större. Ingen makthavare, stor eller liten, i något land har sagt någonting om detta. Alla gör som strutsen sägs göra, stoppar huvudet i sanden.

Skulle folkmängden i Sala minska något är det katastrof. Sala har under min levnad fördubblat sin markyta men 80-90 procent på åkermark. Stora miljonstäder världen runt mer än fördubblar sina markområden under bara några år. Nu skall vi börja äta insekter, maskar och det senaste protein från hö för att kunna försörja oss allesammans. Men vad hjälper det när vi bara blir fler och fler?

För några tiotals år sedan drev centern i Sala en politik om att inte bygga på åkermark. Den politiken har dagens centerpartister glömt bort. Och vi ångar på, alla vet att det inte går i längden, men ingen statsman från någon del av världen törs säga något ord om problemet.

Någon folkminskning genom till exempel barnbegränsning är inte att tala om. Ett litet förslag. Erbjud till exempel varje kvinna världen över, som fött ett eller två barn, gratis preventivmedel. Särskilt i de fattiga länderna så att de själva kan ta hand om sina barn. Men då slår religionen och kapitalet helt stopp. Barn är Guds gåvor säger religionen. Stillestånd är tillbakagång säger kapitalet.

Har läst att andra världskriget direkt och indirekt orsakade 75 miljoner människors död. Det borde finnas någon annan lösning på folkminskningen, än ett tredje världskrig?

Hen 80+

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel