Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Smaklöst coronaskämt i april

Kommunens chefer har en chef som tycker det är kul att skämta med sina medarbetare som är chefer om att deras lägre betalda medarbetare ska få högre löner genom att cheferna generöst avstår sina löneökningar. Det blir smaklöst eftersom att de medarbetare som tar de största riskerna i sitt arbete "hyllas genom ett aprilskämt".

Det skulle ha kunnat vara en verklighet som visade på den största respekten för alla undersköterskor och sjuksköterskor i kommunens tjänst, ett sätt att visa den stora uppskattning som människor som inte sitter bakom skrivbordet borde ha, inte bara genom uppmuntrande ord utan genom konkret, faktisk uppskattning, nämligen pengar.

Kommunens högste tjänsteperson gillar skämtet. Kommunchef Holmvin borde skämmas som inte starkt tar avstånd från sina medarbetare på HR (personalavdelningen) som har till uppdrag att bland annat möta medarbetare på ett psykologiskt plan. Från forskning om arbetsmiljö vet vi att en mycket viktig faktor för en bra psykosocial arbetsmiljö är ett "tydligt uttalat och i handling visat socialt stöd". Något som alldeles tydligt inte kommunchefen och hans medarbetare på HR visar andra medarbetare.

Mannen utan humor?

Anmäl text- och faktafel

Kommunchef Daniel Holmvin har avböjt att bemöta insändaren och hänvisar till sina svar i artikeln.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel