Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Socialdemokraternas ömma tå

När jag kritiserade Salas Socialdemokrater för att de vill ha gratis hemtjänst så verkar det ha varit en riktigt öm tå, för man kallade in det grova artilleriet i form av Pia Nilsson från riksdagen.

Tidigare har (S) alltid sagt att man ska betala efter förmåga vad gäller kommunala insatser, men något verkar ha hänt.

Jag vidhåller att det inte finns något som är gratis, någon får alltid betala. Fria kommunala insatser hamnar alltid på skattebetalarnas konto. Tror ni verkligen att de som har låga löner vill ha högre kommunalskatt och betala för dem som faktiskt har råd med den kommunala servicen?

Att all omvårdnad och vård ska bli gratis är en bra önskedröm, men det blir nog bara en dröm tills vi hittar endera ett stort oljefält i Sala kommun eller ett bra vattenfall.

Åter till skattesänkningen på pensionerna. Visst var det väl bra med en hundralapp mer kvar i månaden, men bensinpriset gick upp till 17 kronor när sänkningen kom. Att bensinen nu bara ligger på dryga 12 kronor är för mig bara ironiskt, för nu får man inte åka någonstans i coronatider.

Men nu till en sista fråga till Pia Nilsson. Om vi nu kommer att få en sänkning av inkomstpensionerna på grund av coronakrisen med cirka 1,5 procent, kan vi få se en sänkning av riksdagsledamöternas arvoden då?

Det borde man göra av solidaritet med pensionärerna och som en symbolhandling.

Eric Thorsell

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel