Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Speciallösning för extrapengar?

Extrapengar till barnfamiljer som lever på marginalen. Snällt tänkt, men om man antar att en del av dessa barnfamiljer får försörjningsstöd blir det 0 kronor mer i plånboken. Nog måste väl Pia Nilsson (S) veta att man måste redovisa varje krona man får in på bankkontot när man söker försörjningsstöd? Tänker (S) konstruera en speciallösning för dessa extra kronor? Här krävs svar direkt.

Pensionär, lever också på marginalen

Anmäl text- och faktafel

Svar direkt:

Med anledning av covid-19 har många hushåll redan fått eller riskerar att få sänkta inkomster. För att förhindra en situation där barnfamiljer inte kan betala sina boendekostnader har regeringen lagt fram förslag om ett tillägg i bostadsbidraget som riktar sig till barnfamiljer.

Bostadsbidrag, liksom andra socialförsäkringsförmåner, minskar det ekonomiska biståndet krona för krona. Samtidigt får dessa hushåll sin bostadskostnad helt täckt av ekonomiskt bistånd. Det innebär att de därmed inte har samma svårigheter att betala sina bostadskostnader.

Pia Nilsson (S), riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel