Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tack för det lilla

Tack Pia Nilsson för det lilla. Visst är det väl trevligt att man som pensionär får runt 200 kronor mer i månaden att röra sig med.

Pia Nilssons debattinlägg (SA 8/1) känns i mina ögon som ett "Hurra vad vi är bra"-uttalande.

Vad Pia glömmer att säga är att arvodena för riksdagsledamöter och statsråd ökat med kvadraten på våra tvåhundra de senaste åren i pensionsökning.

Jag vet att det är ett dygnetruntjobb att vara politiker i dag, men på två månader får en riksdagsledamot med alla förmåner ihop hela min årspension inklusive bostadstillägg.

Det var faktiskt Socialdemokraterna som monterade ner pensionerna, läs Göran Persson, och lät stora delar av pensionärernas pengar hamna på spekulationsmarknaden. Kom också ihåg att vid den omläggningen "lånade" staten stora belopp av pensionerna som aldrig återbetalats.

Tyvärr verkar det som att de som befinner sig i dagens riksdag och regering inte har en aning om hur det är att leva på 10-14 000 kronor i månaden. Dessutom saknar man all fingertoppskänsla för hur man hanterar sina egna löner.

Varför ska statsministern, som redan har över 120 000 kronor i månaden, få 4000 kronor i påökning? Det är halva månadspensionen för många.

Kom inte och säg att det är en fristående nämnd som beslutar om arvodeshöjningarna. Jag tror inte att det är helt omöjligt för regeringen att säga att det inte blir några höjningar på ett tag. Om nu viljan fanns.

Om man vill få förståelse för hur man hanterar pensionärernas och statens pengar så måste man nog föregå med gott exempel själv.

Nej Pia Nilsson, om inte den här regeringen gör något åt pensionerna för de som har sämst ställt så kommer nog Socialdemokraterna att tappa ännu fler pensionärer och även andra grupper till nästa val.

Om jag vore partisekreterare och valstrateg hos Socialdemokraterna skulle jag nog få ännu gråare hår än jag redan har.

Eric Thorsell

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel