Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Telia skinnar pensionärer

Hade jag vetat vad jag vet i dag hade jag inte skaffat fiber och sparat långt över 20 000 kronor i investeringskostnader. Dessutom massor av dosor och startavgifter utöver grundkostnaden.

Till en början gick det bra och jag betalade 230 kronor i månaden för både telefoni och fiber, men så köpte Telia upp allt och nu vill de ha 530 kronor för samma tjänst.

Det senare är långt över min ekonomiska smärtgräns som pensionär och nu kämpar jag för att hitta mobilt telefoni och bredband som fungerar här på landet. Har prövat Hallon som erbjuder billiga avtal men telefonen fungerar bara på vissa ställen och bredbandet är omöjligt även om jag sitter parkerad på vinden vid fönstret med dyraste wifimanicken.

Hur kan man bara göra så här och tro att alla kan kasta ut hundralappar hur som helst. Vi är många som måste hålla koll på kronorna, men det är fan som vi helt diskrimineras.

Jag måste ha telefon att nå fram om något händer eller jag behöver komma i kontakt med läkare eller myndighet osv. Och datorn behöver jag för att betala mina räkningar, för att inte totalt skinnas vid kontanta inbetalningar. Utöver det har jag har datorn för att läsa tidningar och upprätthålla sociala kontakter som är viktigt när man bor på landsbygden.

Jag skulle vilja veta hur de ytterst styrande ser på detta. Att ett bolag som Telia bara kan köpa ut ett mindre bolag och driva upp priserna så högt att vi med lägre inkomst inte längre har råd och att de har monopol på fibern så man inte kan försöka hitta något billigare.

Pensionär på landsbygden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel