Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Toppstyrning krymper människor

Kommentar på Socialdemokraternas debattinlägg (SA 3/2).

Förslaget avslöjar en brist på insyn och politiskt hänsynstagande för bland annat mänskliga rättigheter. En svart/vit och farlig inställning som är mer komplicerad än så, och som inte ska styras av fastkörda, snävstyrda politiker.

Det avslöjar en stor okunskap och ett förtryck av många människor i samhället i stället för att vilja ta itu med problemen där de finns.

Svenska skolan har skrivna riktlinjer att följa. Utifrån det finns styrmedel, uppföljning och kontrollmedel att genomföra så att skolor drivs utifrån de skrivna anvisningarna. Jag håller med om att det kan behövas bättre kontrollgenomförande, men jag betackar mig för en övermagad politisk överhet som stänger ner på grund av eventuell rädsla och okunskap.

Att vässa de här verktygen så att skolan gör vad den ska är ett mer demokratiskt sätt att tackla problemet än att ge sig på en hel grupp människor i samhället.

Sådan toppstyrning krymper människor, och vi vill ju att människor ska växa och må bra.

ML

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel