Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Trafikvett och trafikvärk

Häromdagen var det nära att mina närmaste fått skriva en dödsruna.

Undrar vem man ska skylla på? Polisen som inte hinner och kan vara överallt?

Trafikverket som absolut vill att alla ska åka fort mellan Gävle och Norrköping? Eller Sala Kommun som inte är med och bevakar de projekt som är på gång runt Sala med väg, järnväg och el?

Jag stod med min cykel vid korsningen Norrby kyrka/Fridhemsleden och riksväg 56, halv sju på morgonen. Alla som ska till Morgongåva åker då, vi som ska till Fridhem passerar då, ett flertal med cykel och gående likaså.

Ser en lucka där jag som ska rakt fram ska hinna över mellan de som ska mot Uppsala och de som är på väg mot Sala, cyklar över och blir mer eller mindre bortmotad och får en ”dödande” blick av den tankbilschaufför som svängde vänster där jag åkte rakt fram i korsningen. Är det så att ” störst går först” är det som gäller i Sala?

Jag är ganska övertygad att de som kom nerifrån rondellen var ganska upprörda de med, då de fick lov att bromsa in ordentligt när en yrkesförare tyckte att han måste tränga sig före och utsätta både mig och flera andra för livsfara.

Trafikverket vill ju absolut ha en tvåfilig väg ända in till korsningen Fabriksgatan/riksväg 56, så alla som har bråttom in till rondellen kan fortsätta hålla 90 kilometer i timmen. För de som åker mellan Gävle och Norrköping är viktigare än oss som lever och bor efter hela denna väg.

Någon på Trafikverket måste tycka att tung trafik går före allt annat, för det är bara de som eventuellt kan se någon som helst vinning i detta. Den tunga trafiken som ska korsa Fridhemsgatan eller Fabriksgatan bryr sig varken kommun eller Trafikverket sig om.

Jag anser att kommunen måste reagera och agera nu. De bör ju även ta hjälp av regering och riksdag. Vi skriver synpunkter till Trafikverket, men de avskrivs hela tiden. Det är ju så viktigt med räta linjen, så alla andra får stå tillbaka i stället för att satsa långsiktigt med nya tågbanor eller, om man nu ska satsa på väg, varför inte lägga in elslingor?

Jag är ju bara en människa som måste passera korsningen varje dag för att ta mig till och från arbetet, hur viktig är jag? Häromdagen hade jag kunnat lämnat min mor, min man, mina barn och barnbarn, och mina kollegor, bara för att trafiksituationen är så extremt undermålig i denna korsning

Så less

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel