Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tufft för tågpendlare i Sala

Annons

Finns något som helst intresse från UL:s sida av att ha fungerande tågtrafik mellan Sala och Uppsala?

Att pendla under vintern och våren har minst sagt tärt på tålamodet. UL använder sig av X11-tåg för trafik till och från Sala.

Det är tåg som byggdes i början på 80-talet, långt ifrån dagens moderna tåg vad gäller komfort. De har så mycket problem att man förvånas över att de överhuvudtaget får köras i trafik.

De går sönder med jämna mellanrum, vilket leder till inställda avgångar. När de väl kör med tågen så har det varit problem med värmen under vintern, vilket ibland medfört iskalla vagnar. Dessutom så har en av dörrarna mellan vagnarna varit trasig vilket lett till att det blåst in kalluft under färd.

Fotstegen nedanför dörrarna har varit trasiga ett års tid utan åtgärd. För några månader sedan gick en dörr på en av vagnarna sönder, den är fortfarande inte lagad.

Nu senast i veckan gick toaletten sönder, vilket resulterade i vidrig stank i hela kupén. Ingen kan tycka det känns trevligt och avkopplande att åka med dessa tåg.

Nu lovar man att nya tåg är beställda, men tyvärr kommer de enbart att gå i trafik mellan Gävle och Uppsala. Salapendlarna får istället nöja sig med nedslitna vagnar som för närvarande trafikeras mellan Gävle och Uppsala. De är från 90-talet med nedsuttna och slitna säten, så långt ifrån moderna och fräscha.

Att åka tåg är ett klimatsmart alternativ men under rådande förutsättningar så är det tveksamt om man vill fortsätta?

Tågpendlare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel