Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare UL: Därför har det varit störningar i tågtrafiken

Annons

Svar på insändare från signaturen "Tågpendlare".

De tåg som UL har hyrt för trafiken Uppsala – Sala har visat sig vara i sämre skick än vad som var möjligt att upptäcka innan de sattes i trafik. Det har tyvärr gjort att det varit många störningar i trafiken med inställda avgångar. Dessa tåg kommer att bytas ut under första halvåret 2020.

De tåg som idag används på sträckan Uppsala – Gävle och kommer att sättas i trafik på sträckan Sala – Uppsala är i betydligt bättre skick och samtliga är tillverkade på 2000-talet. Dessutom är det tåg som använts av UL och därför har vi kontroll på kvaliteten och att underhållet av tågen har gjorts på ett bra sätt.

Att UL skaffar nya tåg för trafik på sträckan Uppsala – Gävle beror på att det behövs större tåg för att klara det ökade resandet på den sträckan. Det är alltså kapaciteten som behöver förbättras, inte tågens kvalitet.

UL

Sture Jonsson

Presschef

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel