Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Utlys en konsttävling där regnvatten samlas upp

Det är dags att bli kreativa med saker som det gnälls över i Sala. Konstverkets vatten vid Aguéliparken är avstängt, då det fattas en kubik rent vatten då det är detta som försvinner årligen. Se detta som en möjlighet för dagens verksamma konstnärer i staden.

Utlys en tävling där regnvatten från himmelen samlas upp och leds bort till en enkel filtrering innan det samlas upp i en tank. Uppsamlingssystemet blir grunden till ett nytt konstverk som byggs upp runt detta. Sala kommun och Auguélimuseet utlyser en konsttävling i ämnet och låter folk ta fram modeller i mindre skala och sedan får vinnaren bygga upp detta i full storlek.

Detaljerna går att fila på men i stora (vatten)drag något åt detta håll hade jag tänkt. Alla är vinnare i detta då det torrlagda konstverket åter kommer få sprudla och ett nytt konstverk kan beskådas av allmänheten och kanske föds en ny Sala konstnär i detta.

Det gäller att hitta de rätta nycklarna och gnälla är inte det som låser upp kreativitetens hänglås.

Mats Köbin

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel