Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Utomhusgym i Sala - vilket skämt

I en tid av en global pandemi så handlar det inte bara om att vi som befolkning ska tvätta händerna, minska våra kontakter samt hålla en fysisk distansering. Vi måste också sköta vår hälsa. Det sistnämnda löser många genom att på egen hand motionera, gå promenader eller kanske nyttja något av våra privata gym eller crossfithallar.

Har kommunen något ansvar för att underlätta för sin befolkning att kunna träna, motionera på ett sådant sätt som stimulerar den allmänna folkhälsan? Svaret är förstås JA. Kommunen har ett starkt intresse, särskilt i dessa tider, att se till befolkningens hälsa byggs upp.

Varför finns det då inget redigt utomhusgym någonstans i kommunen? Den anläggning som påstås vara ett utomhusgym, som i dag är lokaliserat vid Ökebron, är ett stort skämt. Det är kanske dags för ansvariga att se över denna anläggning så att den blir uppdaterad, eller bygga en eller flera nya utomhusgym. Kostnaderna för ett modernt och redigt utomhusgym landar på 300 000 kronor styck.

Så tryck in detta i budgetprocessen nu, så kanske vi kan få ett nytt utomhusgym till nästa år som ingen skrattar åt.

Måns Gustafsson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel