Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad händer sen då?

När vi ”kommer ut ur” vår isolering, har vi lärt oss något?

Alldeles för många, nära och kära har dött. Ekonomin är i botten. Men det finns positiva saker att ta fasta på.

Innan pandemin var samtalsämnet vår miljö. Har ni glömt? Greta Thunberg väckte många. Politikerna tävlade i ämnet miljöförbättring. Vad har hänt med vår globala miljö? Jo, vår jord mår mycket bättre. Luften har blivit renare. Från luften syns tydliga förbättringar. I storstäderna ser man inte bara över gatan.

Man ser nästa stadsdel.

Måste alla flygplan åter upp i luften? Nej! Om man vill långresa, okej. Åk några veckor. Förbjud däremot weekendresor! Visst, de som har råd av oss tycker att det är häftigt med ett luftombyte över helgen. Varför inte London, Prag eller Köpenhamn? Nej, detta lyxiga luftombyte anstränger vår gemensamma luft, den vi alla andas.

Lägg ner tanken på höghastighetståg! Vi har nu lärt oss kommunicera via nätet. Vi behöver inte tävla med kineser och japaner om att komma snabbast fram. En form av machokultur, som jag ser det. Tänk på det svenska landskapet. Bygg ut det befintliga järnvägsnätet.

I det lilla: gå, cykla och handla lokalt. Tack, Sala Allehanda! Du som provar dina sportskor för att senare köpa dem på nätet, skäms!

På tal om sport. Jag är en stor ”sportfåne”, har alltid varit. Aktiv fortfarande. Är imponerad av alla ideella krafter som håller i gång sportsverige. På 50-talet åkte vi skridskor ute, sen kom ishallarna. Ishockeyn jublade. Jag jublade framför TV:n. På sommaren simmade vi ute. Sen kom simhallarna och äventyrsbaden. Till slut kom bandyhallarna för att de som spelade bandy skulle kunna slå en lyrboll inne.

Nu ska vi ge tips på ett nytt badhus. Behövs detta? Man kanske kan byta ut några kakelplattor? Förlåt, detta var raljant. Sala simsällskap är en fantastisk förening. Heja Ni! Min tanke är: Skall kommunala pengar satsas på badhus, ishallar och tennishallar etc? Eller ska dessa byggas privat? Vi kanske måste prioritera förskola, skola, sjukvård och omsorg om de äldre. Det är ju så många som inte tycker om att betala skatt!

Mors lilla Olle

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel