Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Var fanns alla Pridedeltagare?

Artikel 20 av 21
Sala Pride 2019
Visa alla artiklar

Prideveckan 2019 är nyligen avslutad och i Sala Allehanda den 16/9 refereras om att den blev en succé med stort deltagande i lördagens parad, ja till och med deltagarrekord, vilket givetvis är glädjande.

Prideveckan innehöll flera olika arrangemang än själva paraden. Bland annat hade Svenska Kyrkan ordnat en fin pridemässa i Kristina Kyrka på fredagskvällen. Där hade personal från kyrkan arrangerat utomordentligt respektfullt och stämningsfullt. På mässan som bara varade i cirka 30 minuter hade kyrkan hoppats få många deltagare.

Tyvärr var det endast totalt cirka 20 personer på mässan och då är även kyrkans personal inräknad. Av de övriga var flera trogna kyrkobesökare så från "rena pridemänniskor" var det endast en handfull som orkade ta sig till kyrkan.

Hoppas att någon från Prideveckans arrangörsstab kan förklara det klena deltagarantalet. Nästa år kanske inte Svenska kyrkan ordnar någon mässa pga det bristande engagemanget.

Nöjd mässbesökare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel