Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Var ska jag som pendlare parkera?

Varför gör inte Sala kommun något åt parkeringssituationen vid tågstationen i Sala?

Jag pendlar för närvarande med tåg och behöver av olika anledningar ta bilen till stationen. Det råder dock stor brist på parkeringsplatser vid stationen. Parkeringen invid stationen är fylld, och mer därtill, så gott som varje vardag.

För mer än ett år sedan var jag i kontakt med kommunen angående detta. Jag fick till svar att de kände till problemet och att de arbetade med en lösning. Problemet är dock inte löst utan har snarare förvärrats. Då ombyggnationer gör att parkeringen vid Lasarettet är stängd/begränsad och parkeringen vid vårdcentralen inte får användas av pendlare finns det numera inte några parkeringsmöjligheter ens i närheten av stationen.

När jag under året har sett det byggas flera parkeringar invid vårdcentralen blev jag glad och tänkte; äntligen! Den närmaste parkeringen förutom den vid stationen är den som ligger bredvid vårdcentralen, på Järnvägsgatan. Men att den nya parkeringen skulle vara tillgänglig för pendlare sattes det snart stopp för. Även större delen av parkeringsplatserna vid vårdcentralen har det nu satts upp skyltar för med regleringen att det är max tre timmars parkering som gäller. Det är endast ett fåtal platser vid den parkeringen som inte har skyltar och dessa blir också fyllda så gott som varje dag.

Var ska jag som pendlare parkera? Jag lämnar barn på morgonen innan jag åker till stationen, tiden är knapp och jag har inte tiden att leta parkering över ett stort område. Jag och säkert flera med mig måste börja fundera på om det är hållbart att fortsätta pendla med tåg/buss trots att pendling med bil varken är mer ekonomiskt eller bättre ur miljösynpunkt.

I en tid när vi mer än någonsin behöver göra allt för att tänka på vår miljö känns det som att samhället borde göra allt för att uppmuntra till kollektiv pendling, inte tvärtom!

Pendlare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel