Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Var var ni, Tärnabor?

Det är inte så ofta jag deltar i någon kyrklig aktivitet, men på nyårsafton blev det av. Tärna kyrka bjöd på nyårsbön under en eftermiddagstimme. Vägen till kyrkan var kantad av brinnande marschaller och inne i kyrkan brann 100-talet ljus. Det var fantastiskt vackert och ett stort arbete hade lagts ned av kyrkans medarbetare. Ett tillfälle för en stunds eftertanke innan kvällens festligheter.

Men var fanns alla besökare? Vi var 10-talet personer i kyrkan, varav hälften var involverade i själva programmet. Sorgligt att så många missade det här tillfället att lyssna på ord, sång och inte minst en förnämlig uppläsning av dikten Nyårsklockorna.

I Tärna brukar man mangrant ställa upp vid Hembygdsgården. Här hade så mycket arbete lagts ned från kyrkans håll och så kom det så få. Väldigt tråkigt men jag hoppas att de som fanns i kyrkan den här eftermiddagen ändå kände sig nöjda med den fina stunden.

Tillfällig besökare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel