Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför är det ingen som lyssnar på oss undersköterskor?

Ja, då blev det Sala kommuns tur att oroa en hel yrkeskår med det så kallade hälsoschemat. Det kokar i Sala och hela Sverige bland undersköterskorna när det gäller detta. Man ser och läser varenda dag vilka skitscheman arbetsgivarna lägger fram helt utan att vi på golvet får vara med och tycka till. När vi påpekar detta så får vi till svar att det är på grund av Heltidsresan som Kommunal står bakom som det blir så här. De vill ge sken av att det är Kommunal som står bakom dessa dåliga scheman men så är det givetvis inte.

Kommunal vill att vi som jobbar inom vården ska ha rätt till heltid så vi kan leva på vår egna lön och inte behöva vara beroende av någon annan. Det som sätter käppar i hjulet är att politikerna vill att detta ska rymmas inom budget och det är DET som gör att vi får scheman som är anpassade efter kommunens plånbok.

Här har Sala kommun ett ypperligt tillfälle att skjuta till de pengar på 13 miljoner som vi fått från regeringen för att stärka äldreomsorgen men de hamnade i svarta hålet i stället. Vi ska jobba kortare men flera pass och får färre flerdagarsledigt som följd. När vi frågar varför får vi till svar att det finns forskning på att (metallarbetare och lokförare) man mår bättre av kortare arbetsdagar.

Vi blir inbjudna till schemagrupper men det är redan bestämt hur det nya schemat ska se ut. Vi får inget gehör för de förslag vi lägger fram. Man skyller på att det är bestämt centralt i Sala att alla boenden ska ha likadana scheman så vi inte kan byta arbetsplats för att det är ett bättre på ett annat ställe. Nu ska vi alla ha lika dåliga scheman så den risken försvinner. Nu ska vi jobba varannan helg vilket leder till två arbetslag som inte gynnar verksamheten. Vi menar att det lätt kan bli en vi- och ni-känsla.

Givetvis ska det inte drabba tredje person, men om personalen inte mår bra och är missnöjda så blir det ett sämre klimat på arbetsplatsen. Uskor säger upp sig i hela landet på grund av denna galna idé. Ska vi locka flera medarbetare så måste det finnas hållbara scheman och drägliga löner. Vi är mitt i en pandemi som vi kämpat mot i ett år nu. Vi måste känna att vi har våra chefer bakom oss nu när orken börjar sina. En glad undersköterska gör sitt jobb så mycket bättre än en arg och ledsen. Vi hoppas att vi kan bli sedda för en gångs skull.

Applåderna har ebbat ut och plånboken är inte den tjockaste men med arbetsglädje går vi till jobbet än så länge, men undrar hur länge vi orkar?

Undersköterskor på Johannesbergsgatan 2 i Sala

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel