Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi är lika goda kålsupare, Alsiö

 
Sala Pride 2019
Visa alla artiklar

Tack, Bertil Alsiö, för en mer resonabel ton i din senaste insändare.

Jag har lärt mig efter att ha umgåtts med HBTQ-personer av alla slag att inte ta något för givet vad gäller kön eller sexualitet, risken är att jag gör bort mig nu, men jag tror ändå inte det:

Du är man. Du är heterosexuell. Du är vit. Helt enkelt – du är privilegierad, du tillhör normen. Jag har svårt att tro att du ”förstår hur det känns att bli kränkt och illa behandlad”, men jag tror att du förstår ATT det känns att bli kränkt och illa behandlad.

Det hedrar dig att du stöttat och hjälpt ensamkommande, jag delar din frustration över den behandling de får utstå. Det finns naturligtvis även HBTQ-personer bland de asylsökande, som alltför ofta bemöts av misstro och ifrågasättande av migrationsverket och -domstolarna. Flera får avslag, antingen blir de helt enkelt inte trodda eller uppmanas att leva diskret. Vad jag aldrig kan begripa är att Sverige utvisar HBTQ-personer till ett liv i garderoben eller i värsta fall till ett land där deras kärlek och/eller identitet kan innebära döden.

Du har rätt i att det parti jag företräder är det som minst borde kritiseras; Vänsterpartiets riksdagsgrupp, inte minst Christina Höj Larsen, jobbar hårt med detta, nu senast med en skriftlig fråga till justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) om medicinska åldersbedömningar. Denna besvaras 11/9. Du har också rätt i att det borde göras mer. Fler borde göra mer, inte bara Vänsterpartiet.

Kontentan av vår ordväxling, kan vi kanske konstatera, är att vi saknar förtroende för varandra. Du misstror mig på grund av att jag är politiker. Jag misstror dig eftersom du tillhör Missionskyrkan. Vi är olika, men lika goda kålsupare, du och jag.

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel