Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Viktigt att upprätthålla en god infrastruktur

Vi ser nu att industrier och andra arbetsplatser stängs ner på grund av smitta och risk för smitta eller brist på råvaror och efterfrågan. Samtidigt ska och måste samhällsviktiga funktioner såsom skolor, förskolor, äldrevård och sjukvård upprätthållas. Detta sköts av kommuner och regioner. Dessa arbetsuppgifter är då starkt beroende av en fungerande infrastruktur i form av kommunikation, tåg, bussar med mera.

Inom vården och omsorgen så börjar dagen oftast redan klockan 7.00. I dag har SJ beslutat att ställa in tåget som går från Sala 05.51 mot Linköping (till och med 14/4), nästa tåg avgår då 07.03 då tåget 08.03 redan sedan några veckor tillbaka är inställt.

Argumentet från SJ är att det är dåligt underlag. Hur vet man det när man inte ens gör några biljettkontroller på denna avgång senaste månaden? Tillsammans med detta så finns redan inställda stopp till Ransta på grund av banarbeten utanför Västerås. Så arbetar du i Eskilstuna och slutar 17.00 så är nästa tåg hem till Ransta klockan 05:37 dagen efter.

Men om du bor i Västerås så är detta inget problem, för därifrån går tåget som vanligt. För resande från Sala finns direktbuss till Västerås och från Ransta får man klara sig bäst man vill.

Är det så vi ska klara våra kriser? Är det så vi får ökat antal resor med kollektivtrafik? Är det så vi ska nå våra klimatmål?

Niklas N, Ransta

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel