Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Visst ska vi ha en rondell vid Fridhem

När Ulrika Spårebo (S) var ute på turné hos företagarna på Fridhem och hon talade om att vårt kommunalråd i Anders Wigelsbo (C) inte skött kontakterna med Trafikverket, vilket hon själv naturligtvis skulle ha gjort så mycket bättre, glömde hon bara en sak: Sala kommun äger inte frågan. Vi kan bara påverka, men Trafikverket beslutar helt enligt huvud.

Som det ser ut nu när Trafikverket pausar byggandet av viadukten vid Norr Husta riksväg 70 på grund av för lite pengar så lär nog önskan om att få en rondell vid Fridhem bara bli en dröm, såvida vi inte kommer på någon annan lösning.

På flera andra platser när Trafikverket inte har fått fram pengar i tid har kommunen eller regionen förskotterat  kostnaden eller gått ihop med näringslivet och fått fram medlen för att kunna bygga.

Den norra rondellen på Sörskogsleden vid Åkrahallen, som minskade olyckorna vid utfarten från Åkrahallen rejält, är ett bra exempel där en företagare gick in och stöttade ett projekt.

Det är kanske dags att företagarna på Fridhem sätter sig ner tillsammans med kommunen och Trafikverket för att komma fram till en finansiering så att bygget av en rondell kan snabbas upp rejält.

Vi har här i Sverige hamnat i ett tänkande där vi tror att kommunen, staten och regionen ska fixa allt. Det är nog dags att börja tänka om, för det finns faktiskt något som heter eget ansvar också.

Just på Fridhem finns det många företagare och dessutom stora fastighetsägare som med ett gott samarbete borde kunna få till en snabbare lösning av trafikproblemen.

Eric Thorsell

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel