Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alltid samma retorik från S

Annons
Regeringens satsningar på pensionärer är fortfarande blygsamma, anser Sten Eriksson.Foto: Anders Glans/PPM

Replik. Kalle Lindbom för det första är inte KD ett parti på den yttersta högerkanten utan ett parti som inte delar den socialdemokratiska politiken. Tydligen är det alltid samma retorik från socialdemokraterna att ta till ”högerslägga” när andra sakliga argument saknas.

Sedan räknar Kalle Lindbom en rad satsningarna som gjorts men hur många har synts och givit effekt? Några exempel är satsningen på polisen – var syns den? Ökning av polisutbildning där sökande saknas. Förlossningsvården är inte i balans direkt, kortare köer inom cancervården har väl heller inte synts i hela landet, satsningen på sjuksköterskor och barnmorskor har väl heller inte lyckats , inte heller satsningen på fler lärare. Till sist tror jag att en majoritet upplever att vårdköerna ökar och inte minskar.

Så att säga att den nuvarande regeringen gjort mer än alliansregeringen under sina åtta år får vi nog ta med en stor nypa salt. Satsningar på tandvård och pensionärer är fortfarande mycket blygsamma.

Det gäller också att värna om den fria företagsamheten om arbetstillfällen ska tillskapas och inte alltid jaga företagen med blåslampa. Skatt ska betalas av alla men även där måste det finnas rim och reson. Idag betalar vi i flera delar skatt på skatten är det riktigt?

Nej, Kalle Lindbom det du räknar upp har ännu inte givit den trygghet som behövs inom skolan, vården och välfärden i övrigt. Den grova gängkriminalitet bara ökar utom samhällets kontroll.

Sten Eriksson, stöder KD

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons