Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centrum sover

Annons

Gustaf Eriksson, C, skriver i sin insändare (26/7) ”att Silvervallen ska bli ett område i första hand för handel. Man ska kunna flanera mellan handeln i centrum och Silvervallen och göra sina inköp. Man ska också kunna stanna till och ta en fika på något av kaféerna längs vägen”.

Frågan blir då var man ska ställa bilen – vid Silvervallen

eller på parkeringen i centrum

eller kanske på parkeringen vid Fiskartorget om man även vill ta en sväng till affärerna på Rådmansgatan?

Salas Bästa citeras felaktigt med att vi vill ha köpcentrum utmed Tärnarakan och en sovande innerstad.

Eftersom Sala är i behov av fler bostäder och lägenheter har vi gjort bedömningen att hyres- och bostadsrätter, som Bovieran, ska byggas på Silvervallen och östra kvarteren för att förtäta centrum och ge det mer liv och dessutom skapa en jättefin entré för staden vid Stockholmsrondellen.

Silvervallen är lämplig för detta

syfte, det är varken Fridhem eller Tärnarakan. Så frågan får nog ställas åter till Centerpartiet, givet att partiet vill att Sala ska växa: Vilket större centrumnära område vill ni ska planeras för flerbostadshus?

Hur som helst, med Gustaf

Erikssons och Centerpartiets förslag blir det lång väg att gå med händerna fulla av kassar efter alla inköp.

Bäste Gustaf Eriksson, innerstan kan inte bli mer sovande än vad den är i dag. Efter 40 år av Centerstyre är det dött i centrum på vardagskvällar och helger efter klockan 15.

Det kommer vi att ändra på om vi får väljarnas stöd. Som kommunfullmäktigeledamot borde du veta att man skiljer på sällanköpshandel och dagligvaruhandel. Salas bästa vill ha detaljhandeln kvar i centrum, men öppna upp för sällanköpshandel i externt läge – sådant som folk i dag åker från stan för att handla.

Centerpartiet har under 40 års tid med några få avbrott styrt och definitivt inte lyckats få Sala att växa, varken centralt eller på landsbygden.

Att låta partiet fortsätta leda Sala kommun utan vare sig kompass eller karta efter valet gör bara att vi i kommunen kommer stå och stampa på samma ställe i fyra år till.

Vi har en karta, vi har en kompass och vi vet vart vi ska – för Salas bästa!

och Brigitte Neubert Jarvis,

Salas Bästa

Gunnar Forsgren, Marcus Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons