Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det krävs snabba insatser för att behålla tågresenärerna

Annons
Informationstavla på Stockholms central som fotograferats vid tågförseningar.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det är bra, Pia Nilsson (S) med flera undertecknade, att regeringen tillsätter 1,34 miljarder per år till järnvägen. Dock undrar man var dessa satsningar sker, utifrån att på många sträckor vållar slitna spår och signaler problem nästan dagligen. Sedan måste det ske satsningar på lok och vagnar. I lördags åkte jag och då var halva tågsetet stäng på grund av dörrar som inte fungerade. Tåget mellan Stockholm och Falun kraftigt försenat på grund av fordonsfel.

Är det rätt entreprenader som upphandlats för drift och skötsel av fordon?

Med så stora satsningar som du, Pia, anger har skett borde det synas ett resultat. Eller är det som mycket annat att allt utanför storstäderna inte får del av detta?

Sedan blir man förundrad över era regeringskamrater som vill satsa på tågtrafik ut i Europa innan vi klarat av att ordna upp den inhemska tågtrafiken på ett fungerade och acceptabelt sätt. När det är gjort kan vi prata om trafik ut i Europa.

Nu krävs snabba insatser för att behålla tågresenärerna, ingen tid kan gå förlorad för det som sker nästan dagligen kan inte fortsätta.

Sten Eriksson

"stöder KD"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons