Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fart dödar på vägen

Annons

Jag är en gammal gubbe på 60 som i signaturen Mr J:s (23/7) ögon borde kollas i trafiken. En sak håller jag fullständigt med om och det är att äldre, kanske de som fyllt 70, borde gå igenom en läkarundersökning med jämna mellanrum som ens läkare förordar.

Det förvånar att PRO konsekvent motsätter sig detta och kallar det diskriminering. Är möjligen PRO:s styrelse rädda för att få lov att åka buss?

Mr J hetsar upp sig på folk som håller 75-80 på allmän väg. Enligt alla lagar och EU-förordningar får släp, husvagnar eller lastbilar bara gå i 80 kilometer i timmen.

Om Mr J blir galen av att någon gubbe håller 30, hur hanterar han då mopedbilar som bara får gå i 45?

Jag tänker inte försvara den lilla tanten som bröt väjningsplikten, men många tillbud beror faktiskt på att alltför många kör så mycket för fort att andra trafikanter helt enkelt inte hinner uppfatta faran.

Om jag ska svänga vänster över en väg på en 70-sträcka och det kommer någon i dubbla hastigheten fram- eller bakifrån är risken för en olycka stor.

När man tittade i alla vinklar fanns inget fordon och sedan small det. Det är de stora hastighetsskillnaderna som är en fara.

När nu Mr J kört om den gamla gubben som höll 80 och kanske vunnit en minut när han kom fram – vad gjorde han med den minuten?

Stressen i hela samhället avspeglar sig i trafiken, men det är bara i trafiken det finns dödsstraff för misstag och dumheter.

Eric Thorsell, Kumla

Signaturen Mr J (23/7), hur lämplig i trafiken är den som känner fientlighet mot både körskolelärarna och den han ”körde upp” för, anser att han har ”skarpa sinnen” men knappt klarade syntestet, bara har att välja mellan att göra en farlig omkörning eller att dö i hjärtklappning och på en 30-väg med all sin kraft måste stampa på bromsen om en söt

liten tant på 140 år bryter mot väjningsplikten?

Jag tycker att insändaren andas olämplig intolerans, irritation och fientlighet i trafiken.

Mr H B

90 år och fortfarande ung, Sala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons