Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gruvan ger inkomster

Annons

Sala kommuns främsta

turistmål silvergruvan kan enligt Salas Bästa ”säljas ut” till en entreprenör. Gruvan drivs nu i ett speciellt bolag med stöd av ett kommunalt driftbidrag som förhoppningsvis kan upphöra om ett antal år.

Jag har på olika sätt följt utvecklingen av gruvan under de senaste tio åren och tror att under den närmaste tiden är den nuvarande driftformen den bästa.

Vad Salas Bästa inte förstår är det faktum att gruvan genererar skatteintäkter och intäkter till en del av ortens näringsliv, exakt hur mycket är svårt att precisera, men summan är inte obetydlig. Jag är för privatisering av viss kommunal verksamhet, men inte av Sala silvergruva.

I en intervju (10/9) tycker partiets förstanamn Gunnar Forsgren att de partier som verkar i Sala i dag visar handfallenhet och passivitet: ”Det är bara Carola

Gunnarsson (C) som syns och hörs. Vad har övriga partier bidragit med och vilka åsikter har de? De har inte tagit några stora kliv”.

Uttalandet visar att han inte begriper ett dyft av det politiska arbetet i Sala. Den politiska majoriteten har under de senaste mandatperioderna haft utomordentligt bra samarbete, som har varit grunden till mycket

av utveckling i Sala kommun. Kommunalrådet har varit sammanhållande i den borgerliga alliansen och det är självklart att hon uttalar sig i de frågor som alliansen diskuterat och i enighet beslutat.

Jag känner viss oro över en situation där en liten grupp människor med begränsad kunskap och ett uttalat egenintresse eventuellt skulle kunna påverka den parlamentariska situationen i Sala. En röst på Salas Bästa tror jag inte är det bästa för Salas framtid.

Bo Ericsson (M), Sala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons