Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har asfaltsläggarna vid Stampers dragit efter bredbandsbygget?

Annons

För många är sedan skrev Janne Lukas Persson  en låt som heter "Växeln hallå hallå". 

Nu är det dags att skriva om den till "Asfalt hallå hallå". Nu har det gått sju veckor sedan man kapade upp för asfaltering efter fibergrävandet på Stampers i Sala. Det borde vara pinsamt för bredbandssäljarna att det ska ta två år för att återställa något som man grävt.

En konstig detalj är att någon har gått runt och lagt material i kanterna så att smällarna i bilarna minskar. Man glömde dock Petter Gretas väg helt och hållet.

Det här känns inte seriöst alls. Först tar man in alla avgifter för bredbandet, men att återställa hoppar man över. Tänker man försöka att dra ut på tiden så länge så att gatorna på Stampers ändå hamnar inom den kommunala asfalteringsplanen? I så fall ett utstuderat fiffel. Eller har asfalterarna redan fått betalt och dragit? Något är väldigt fel i hela den här historien.

Bredbandsutbyggnaden har tyvärr, på många håll, dragit till sig både lycksökare och helt oseriösa företagare som lovat runt och inte hållit något.

Jag pratade med en gräventreprenör, som inte gräver bredband, och hans kommentar var att om man gräver av en väg som Trafikverket äger får det inte ta längre tid än tre dagar till återställande efter slutfört arbete.

Bredbandsbolagen verkar att ha förhandlat till sig andra tidseror.

När kommer något bredbandsbolag att kommentera eller försvara det som inte hänt på Stampers?

 

Eric Thorsell 

Möklinta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons