Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heby ska driva äldreboendena

Annons
S vill att Heby kommun ska driva äldreboendena. Det är billigast så, enligt S.

Kommunen behöver i dagsläget 36 nya platser och inte 80 platser som den styrande minoriteten vill. Resultatprognosen för kommunen visar i nuläget ett underskott på drygt 38 miljoner för år 2018.

Penningpåsen i Heby Kommun är alltså kraftigt underminerad och ändå vill den styrande minoriteten inte förvalta det tilltänkta äldreboendet i egen regi, utan låta miljonvinster gå till privata bostadsföretag.

Låt istället kommunen bygga och låna upp det kapital som behövs hos Kommuninvest som förmodligen har bäst lånevillkor. Våra medborgare får då mer för sina skattepengar och kommunen ett eget ägt boende.

Ett boende ägt och förvaltat i privat regi ökar välfärdsföretagens miljonvinster som kommunenens invånare får bidra till. Privata bostadsföretag med alla sina underentreprenörer skall gå med väsentligen högre vinst än kommunens helägda bostadsbolag och då blir hyrorna högre för de boende. Äldreboendets höga hyror kan inte betalas av fattiga pensionärer, utan ett högre bostadsbidrag måste ges som renderar i ytterligare ökade kostnader för vår fattiga kommun.

Sammanfattningsvis så pekar allt på att kommunen ska äga och förvalta äldreboendena.

Britt Nilsson (S), Östervåla

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons