Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Joneklav (KD) svarar på S-angrepp

Annons
Den demokratiska debatten skulle tjäna på om vi inte misstänkliggör varandras avsikter alltför mycket, skriver Hanke Joneklav.Foto: Pontus Lundahl/TT

I två olika insändare i SA attackeras KD för att vara höger. Det är väl knappast en nyhet att hetsa upp sig över att kristdemokraterna anses befinna sig till höger om socialdemokraterna. Däremot kan man diskutera värdet av höger-vänsterskalan eftersom det hittills inte finns en gemensamt fastställd definition av vad som är höger eller vänster. Framförallt blir varje försök att bedöma graden av höger respektive vänster ytterst godtycklig.

Retoriskt kan det förstås i vissa kretsar ha ett värde. I socialistinspirerade partier har begreppet höger framförallt använts för att desperat uppvigla potentiella väljare. Höger har nämligen varit begreppet som använts för att kunna skilja de onda från de goda. En retorik som återkommer i insändaren av ” arbetare sedan 1970”.

För egen del har jag efter hyggligt många år i politikens värld insett att de allra flesta, oavsett partifärg, är godhjärtade människor som vill att ett redan bra samhälle ska bli ännu bättre. Sedan har vi olika förståelse och åsikter om hur vi bäst skapar ett gott samhällsklimat med goda förutsättningar att leva och utvecklas i. Jag tror att valrörelsen och den demokratiska debatten skulle tjäna på om vi inte misstänkliggör varandras avsikter alltför mycket utan istället ägnar oss åt att diskutera vad som är bra och dåligt i våra olika förslag till förbättringar.

Hanke Joneklav, Kristdemokraterna

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons