Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt väljarna avgöra

Annons

Svar på ledaren i SA 18/6. Heby kommun kommer inte att bli sist i landet med att införa vårdnadsbidrag, Sala Allehanda kan vara lugn.

Det är ju så vist inrättat i en demokrati, att om en majoritet av väljarna i det stundande valet vill ha vårdnadsbidrag, så blir det så.

Lokala Partiet tycker att det vore rimligt att frågan fick avgöras i valet och inte tre månader innan och sedan riskera att bli upphävt. Vem vinner på något sådant?

Moderaterna och Folkpartiet, för vilka vårdnadsbidraget är en hjärtefråga, har gång efter annan röstat mot sin övertygelse för att inte stöta sig med sina koalitionspartners, Socialdemokraterna och Vänstern.

Är de värda kritik för sitt agerande – ja kanske, men det får väljarna avgöra.

Lokala Partiet, som inte styrs från Stockholm, har, som vanligt, frågat sina medlemmar vad de tycker och funnit att detta inte är en prioriterad fråga, men man är inte heller emot som partierna på vänsterkanten.

Om det efter valet finns en allians i Heby kommun som vill ta upp vårdnadsbidraget kan vi tänka oss att stödja det och då finns det förutsättningar att det blir en verklighet, åtminstone i fyra år.

Lokala Partiet behövs i Heby kommun. Vi ger människor i kommunen möjlighet att själva bestämma över politiken, inte några partihögkvarter i Stockholm.

En lustig tillfällighet kan konstateras. Samma dag som Sala Allehanda ondgjorde sig på ledarplats att vi hade gjort ett medvetet val, läser vi på Dagens Industris ledarsida ”Heder åt politiker som kan ändra uppfattning”.

Denna gång var det Centern och kärnkraftsfrågan, där nog partiet inte har frågat sina väljare.

Ordförande

Lokala partiet

Heby kommun

Charlotte Wall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons