Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LP utan politik

Annons

I en serie insändare har Kurt Rickard Lindgren, Lokala Partiet i Heby, attackerat de borgerliga. Hans parti känner oro och vånda för att vi ska förhindra den själviska intressepolitik som präglar partiet, vars företrädare gör allt för att de själva ska få återkomma till maktbordet.

Det vore klädsamt om LP åtminstone någon gång ville stå för den politik som man påstår sig stödja. Karaktäristiskt är ju som bekant att man vänder kappan efter de lokala vindarna.

Och den senaste gippen kan inte tolkas på annat sätt än att en röst på LP i höstens val blir en röst på vänsterkoalitionen.

Kurt Rickard Lindgren framhåller att Heby kommun ligger näst sist i den senaste statistiken när det gäller miljöarbete. Kommunen har av olika anledningar inte deltagit i den mätningen och det vet han.

De kommuner som inte medverkat hamnar naturligtvis sist – också det vet Lindgren, men det hindrar honom inte från att försöka dra politiska växlar på en icke-fråga.

Den trista sanningen är att man helt enkelt inte kan lita på LP. Att fråga partiföreträdare om partiets åsikt i en viss fråga är som att kasta en pinne till en hund.

Ibland kommer den förväntade pinnen tillbaka, låt vara lite solkig, andra gånger får man en helt annan pinne i retur.

På valdagen har väljarna två möjligheter, att rösta för allians i Heby eller på vänsterkoalitionen. LP är en konstellation vars företrädare ägnar sig åt självisk partipolitik för enbart några. Få kommer att ägna dem något större intresse – och det vet Kurt Rickard Lindgren.

Runhällen

Jan Malmsjö (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons