Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marie Wilén (C): Heby kommun höjde skatten 2012

Annons
Foto: Jessica Gow/TT

Svar till ”Glad Pancho i Heby kommun” i SA 25 juni.

Heby kommun höjde skatten 2012 med 49 öre till 22.50 och därefter har inte kommunalskatten ändrats. Höjningen skedde under ledning av C, M, L, KD och MP.

Region Uppsala/Landstinget i Uppsala län höjde skatten 2016 med 55 öre till 11.71 under ledning av S och MP samt med stöd av V.

Så det beror på vilken fyraårsperiod du menar. De senaste fyra åren har inte Heby kommun höjt skatten och jag kan hålla med om att skatten är hög. Men det beror på att den kommunala verksamheten bedrivs på många olika orter och att vi glädjande nog lever längre.

Vi måste ständigt ifrågasätta vad kommunen ska göra och inte göra för att skattebetalarnas pengar ska räcka. I Heby kommun används de allra mesta av skattebetalarnas pengar till platser på vård- och omsorgsboende och hemtjänst till de äldre och till platser i förskolan, grundskolan och gymnasieskolan till barn och unga.

Centerpartiet vill höja pensionen för dem som bara har garantipension eller låg inkomstpension, och det ska ske på nationell nivå i Sveriges Riksdag.

Marie Wilén

Kommunalråd (C)

Heby kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons