Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oförskämt, Telia!

Annons

Kan alla datorer? Jag fick ett brev från Telia som lyckades göra mig rejält arg. Bolaget tar extra betalt, 19 kronor per räkning, om man inte betalar via e-faktura.

Men hallå, finns det ingen bland Telias unga dataförståsigpåare som har en gammal farmor på landet? Det finns många som inte kan datorer och som dessutom inte ens har tillgång till ett vettigt bredband. Innan Telia gör något sådant så borde alla ha tillgång till bredband.

Vad ska folk göra som inte ens har en dator? Det finns faktiskt sådana. Vad ska de göra? Vi måste komma ihåg att många just lärt sig att använda bankgiro. Kontant över disk på Posten eller banken är inte så många år sedan.

En av mina vänner sade när han fått detta brev: ”Jag skulle

vilja anmäla Telia till diskrimineringsombudsmannen. Jag blir straffad för icke-datorinnehav.”

Återigen sitter man i Stockholm och tänker inte längre än Mälardalen hundra kilometer runt om. När man säger att 90 procent av Sverige har tillgång till bredband kanske det stämmer om man räknar befolkning, men om man tar med arealen så har banne mig inte. 90 procent av Sveriges yta har varken bredband eller vettig mobiltäckning.

Som vanligt, vi på landet är inte lönsamma, vi duger bara på semestern.

Sedan vill ju Telia dessutom ta ner många fasta abonnemang på landsbygden för att det inte är lönsamt att renovera det gamla trådnätet.

Ersättningen blir ett mycket dyrare ”fast mobiltelefoniabonnemang”, som dessutom inte klarar trygghetslarmen för äldre och inte heller bredband plus. Täckningen är dessutom på många håll är urusel.

Det är dags att göra uppror mot översitteriet från Stockholm!

Eric Thorsell, Sala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons