Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S: Ömkligt att Salas styrande inte svarar

Annons

Sala kommunhus

Svar till Kerstin Johanssons insändare i SA.

På kommunfullmäktige den 17 december 2018 ställdes frågor från allmänheten om utköpen av chefer och medarbetare i Sala kommun. Tyvärr valde de politiskt styrande att inte svara på frågorna, vilket är beklagligt. Allmänhetens frågestund är tyvärr utformad så, enligt fullmäktiges arbetsordning, att under frågestunden får någon överläggning, läs politisk debatt, inte förekomma.

Ordföranden i fullmäktige bestämmer också hur frågestunden ska genomföras och låter kalla de förtroendevalda eller anställda hos kommunen som behövs för att lämna upplysningar under den. Nu valde ordförande bara att kalla upp personalchefen för information. Men huvudansvaret för kommunens förvaltning, personalpolitik och ekonomi vilar ytterst på kommunstyrelsens ordförande och styrande block, C, M, Salas Bästa, KD, L.

Jag tyckte det var ömkligt av det styrande att inte våga träda fram och förklara hur man agerat i frågorna. Att vi socialdemokrater skulle få ge svar på kommunens webb låter sig tyvärr inte göras då det inte är ett forum för politisk debatt. Däremot lovade vi att ge svår syn på vår egen webbsida eller via insändare.

Själv berörde jag frågan om utköpen kortfattat i mitt allmänpolitiska inledningsanförande. Vi gav också en syn på ledarskapet i kommunen i en insändare den 14 december 2018. Den berörde såväl utköpen som ekonomin i stort.

Genom de styrandes passivitet och handlingsförlamning har kommunen tvingats till dyra utköp. Konkreta svar varför och hur utköpen har gått till kan bara de styrande själva svara på.

Per-Olov Rapp (S)

Partigruppledare kommunfullmäktige

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons